Pages

laupäev, 2. juuni 2012

Rabarberimaius

Rabarberimaiust (Anni Arro Sepamaa talu köögi teisest osast) olen tahtnud juba üleeelmisel aastal teha, kuid temast on ette jõudnud palju erinevaid kooke ja muffineid. Nii ongi rabarberiaeg läbi saanud ja maius proovimata jäänud. Sel aastal aga õnnestus - retseptis toodud koguseid ja vaniljekastme retsepti küll veidi muutsin! :)


Rabarberimaius (neljale):
4 rabarberivart (u 400 g)
u 75 g suhkrut + 25 g veel
200 g rõõska koort
75 g suhkrut
Vaniljekastmeks:
2 munakollast
2 sl suhkrut
3/4 sl maisitärklist
250 ml piima
1 sl vaniljesuhkrut
1 sl võid
Kõigepealt rösti u 15 minutit 200kraadises ahjus 5 cm pikkusteks tükkideks lõigatud rabarberid, mis on üle puistatud 75 g suhkruga. Jahuta ja pane karpi. Hiljem kurna rabarberimahl karbist väiksesse kannu ja sega 25 g suhkruga.
Vahusta rõõskkoor 75 g suhkruga.
Vaniljekastmeks vahusta munakollased suhkruga. Lisa maisitärklis ja piim. Kuumuta madalal tulel kuni kaste pakseneb. Tõsta tulelt, lisa vaniljesuhkur ja või. Vispelda kuni segu on enam-vähem jahtunud. Jahuta ja tõsta õue või külmikusse.
Serveeri klaasides, mille põhja pane rabarber, siis vala üle rabarberimahlaga, tõsta peale vahukoor ja seejärel vaniljekaste. Korda. Kaunista piparmündilehega.

Vahepeal olen palju erinevaid toite rabarberist valmistanud, kuid blogisse üles kirjutada pole olnud aega. Õhtud on möödunud jalutades ja aasta kõige ilusamat aega nautides. Ilm on olnud ka imeline, kahjuks küll täna on jube külm tuul ja jahe.
Venna sünnipäevaks ikka ka rabarberikooki
Vahepeal on kodu saanud ka värskema ilme värskelt värvitud lae ja kaunite tapeetidega.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar