Pages

reede, 28. september 2012

Reede õhtu ja serrano sink


Reede õhtud on niii mõnusad! :) Jalutad töölt koju, põikad sisse uude poodi, lased end inspireerida pakutavast ning valmistad kodus mõnusa õhtusöögi. Avad veini, süütad küünla, õhtupimedus poeb akendest tuppa. Nii hea on kodus olla!
 
Täna jalutasin Kaubamajas asuvast Selveri gurmeepoest läbi ja pean ütlema, et see jättis mulle väga hea mulje. Kui nägin, et ometi müüakse ka meil lahtiselt serrano, prosciutto jm sinke ning juuste lahtiselt. Poes saad lasta viilutada just nii palju, kui soovid ja osta ka ainult natuke, kui seda soovid. Oi, see on mõnus! Ja kaunis serrano sink inspireeris mind valmistama kodus salatit koos magusast mahlast nõretavate ja veel kuumade aprikooside ning pirnidega. Mmm, see tuli hea. Magustoiduks tüümianiga kitsejuustu ning kõrvale apelsinimoosi!
 
Selveri gurmeepoodi soovitan kõigile, kes soovivad nädalavahetuseks osta koju või külla viimiseks värskelt viilutatud prosciutto't, tükikese kitsejuustu või erilisemat veini. Prosciutto, oliivid, kitsejuust, moos, hea valge vein...ja ongi mõnus reede õhtu! :)
 
Jumalik salat serrano singi ja nõretavate aprikoosidega kahele:
 
väike frillice salatipea
basiilikut või tüümiani
80 g serrano sinki
6 aprikoosi
2 pirni
3 sl demerara suhkrut
võid
 
Lõika pestud aprikoosid pooleks ja pirnid õhemateks sektoriteks. Kuumuta või keskmisel kuumusel ja hauta/prae aprikoosid ja pirnid koos suhkruga kleepuvaks ning pehmeks.
 
Kastmeks:
1 sl valgeveiniäädikat
3 sl oliivõli
soola-pipart ja suhkrut
 
Vispelda kõik kastme koostisained. Maitse. Vajadusel lisa soola, pipart või suhkrut.
 
 
Aseta salatilehed vaagnale. Lisa salatipadjale aprikoosid ja pirnid. Lisa serrano sink ja vala üle kastmega. Kaunista basiiliku või tüümiani ja soovi korral röstitud kõrvitsaseemnetega. Serveeri kohe, kui aprikoosid ja pirnid on veel soojad, koos külma valge veini ja värske saiaga.
 

Magustoiduks imeline tüümianiga kitsejuust Selveri gurmeepoest. Mulle maitses eriti koos hea apelsini- ja astelpajumoosiga. Ilusat nädalavahetust! 


1 kommentaar: