Pages

esmaspäev, 7. mai 2012

Kapsarullid

Kapsarullid on kodune toit, mida saab soovi korral muuta vastavalt maitseelistustele.
Käharkapsas on kaunitar
Minule meeldib nii kartulipüree, riisi kui ka läätsedega. Eriti maitsvad saavad lambahakklihaga. Sel korral said need aga veise-seahakklihaga.

Kapsarullid (8-10 tk)

1 käharkapsapea
400 g hakkliha
400 ml rõõska koort (võib asendada kohvikoorega)
400-500 g kartuleid
2 sl võid
1 sibulat
200 g seeni (šampinjone või puravikke)
100 g parmesani
soola/pipart
muskaati
tüümiani

Esmalt kupata keevas soolaga maitsestatud vees kapsalehed. Paari minuti möödudes tõsta need välja ning soovi korral lase külma vee alt läbi, et säilitada lehtede roheline toon. Lõika lehtede tugev roots õhemaks.

Kupata lehti paar minutit soola maitsestatud keevas vees
Seejärel valmista kartulipüree. Selleks keeda kartulid soolaga maitsestatud vees, kurna ja tambi koos võiga. Kuumuta pool rõõsast koorest ja lisa kartulipudrule. Mikserda kohevaks ja maitsesta muskaadiga.
Prae õlis viilutatud sibul, hakkliha. Lisa viilutatud seened ning maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.
Sega see kartulipüreega.
Aseta täidis lehele ja paki see kokku kui ümbrik. Aseta ahjuvormi. Proovi kõik rullid sättida võimalikult teineteise lähedale.
Aseta rullid tihedasti vormi
Kalla kapsarullidele ülejäänud rõõsk koor ja aseta peale riivitud parmesan. Riivi peale muskaati.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Valmis!
PS! Kui täidist jääb üle, siis on see väga maitsev toit ka järgmisel päeval soojendatult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar