Pages

laupäev, 19. mai 2012

Selle aasta esimene rabarberikook


Töökaaslane kinkis mulle roosad rabarberivarred. Neist küpsetasin selle aasta esimese rabarberikoogi! Martsipaniga! Minu arvates on martsipani-rabarberi kooslus taevalik! Taignas on kasutatud Koplimäe talu speltatäisteranisujahu, mis on saanud minu lemmikuks kõiksugu pirukate ja saiade küpsetamisel.
See retsept on üks parimaid rabarberikoogi retsepte just tänu rabarberi-martsipani kooslusele! Sel korral uhmerdasin taignasse veel ka kardemoniseemneid. Mmm...

Rabarberi-martsipanikook

2 1/2 dl jahu ( millest 1 1/2 dl speltajahu) 
100 g võid
2 sl suhkrut
u 10 kardemoniseemet uhmerdatult
1 sl külma vett

3 rabarberivart (250 g)
1 tl kaneeli
1 dl suhkrut
75-100 g martsipani (külmkapis hoitud)
300 g hapukoort
2 muna

Sega jahud, kardemon ja suhkur. Lisa kuubikutena külm või. Näpi purutaoliseks massiks ja seo 1 sl veega. Vooderda taignaga 20 cm läbimõõduga koogivorm ja pane see u pooleks tunniks külma.

Samal ajal tükelda rabarber, raputa peale kuni pool suhkrust ja kaneel. Sega läbi ja lase sõelal nõrguda u 20 min.

Riivi külmkapist võetud martsipan. Klopi munad ülejäänud suhkruga lahti ja lisa hapukoor. Sega läbi.

Eelküpseta taigent 200kraadises ahjus 10 min. Alanda ahju kuumust 170 kraadini.
Laota koogile nõrutatud rabarber ja seejärel riivitud martsipan. Kalla üle hapukoore-munaseguga.
Küpseta ahjus 40-50 min kuni täidis on hüübinud. Soojalt on kook hea, kuid külmalt maitseb mulle veel paremini! :)


1 kommentaar:

  1. Daftar Taruhan Bola Online
    UNTUK INFO LEBIH JELAS SILAHKAN HUBUNGI KONTAK DI BAWAH INI :
    wechat : bolavita
    line : cs_bolavita
    WA : +6281377055002
    BBM: D8DB1C57

    #PialaDunia #BandarPialaDunia #JudiOnlinePialaDunia #TaruhanOnlinePialaDunia

    VastaKustuta