Kui ühel hommikul tehti Terevisioonis seda rabarberi-kohupiimakooki, siis teadsin kohe, et tahan seda proovida. See tundus lihtne, mahlane ja maitsev koogiretsept. Ja ma ei pidanud pettuma - kook oli imeliselt hea ja hiiglaslik! :)
200g jahu
1tl küpsetuspulbrit
100g suhkrut
100g margariini
1tk muna
Puru:
180 g jahu
180 g suhkrut
100 g margariini
Täidis:
keedukreem: Jahtunud keedukreemile lisa:
2tk muna 500g kohupiimapasta
75g suhkur 125g suhkur
2spl jahu 1tk muna
300g piim 2spl tärklis
vanilliin
300gr rabarbrit (ma panin siiski rabarberiuputuse tõttu rohkem ja hea oli, sest muidu oleks liiga magus jäänud)
Valmista muretaigen. Rulli 28 läbimõõduga koogivormi põhjaks.
Keedukreemi valmist. sega muna, suhkur, lisa jahu ja klopi jahutükid välja. Lisa piim ja kuumuta segades, kuni mass pakseneb, jahuta. Siis sega juurde ülejäänud täidise koostisosad.
Puru valmistamisel hõõru käte vahel suhkurt, jahu ja margariini niikaua, kui ei ole enam väga jahuse väljanägemisega.
Muretaigna peale kalla täidis, sinna peale laota rabarber ja kata puruga.
Küpseta 180C ~1tund ja 20min.
Keedukreemi valmist. sega muna, suhkur, lisa jahu ja klopi jahutükid välja. Lisa piim ja kuumuta segades, kuni mass pakseneb, jahuta. Siis sega juurde ülejäänud täidise koostisosad.
Puru valmistamisel hõõru käte vahel suhkurt, jahu ja margariini niikaua, kui ei ole enam väga jahuse väljanägemisega.
Muretaigna peale kalla täidis, sinna peale laota rabarber ja kata puruga.
Küpseta 180C ~1tund ja 20min.
Retsept ERR veebilehelt Terevisiooni kokaraamatust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar