Pages

pühapäev, 27. november 2011

Hetke lemmik

See šokolaadi ja kohvi juustutort on saanud meie viimase aja lemmikuks ja usun, et see on väga meeldinud ka kõigile teistele, kel on olnud võimalus seda maitsta. Retsept pärineb ühest ilusast Rootsi kokaraamatust - Therese Wikströmi "Maiuspalad". Raamat on kaunite fotode ning ladusalt ja loogiliselt kirjutatud retseptidega, milles on ka kogused õigesti välja toodud.

Tordipõhi ja ääred:
25 g võid
3 dl purustatud Digestive küpsiseid
1/4 dl koort
2 spl suhkrut

Täidis:
100 g mõru sokolaadi
3 spl espressot
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 dl vanilliga kohupiimapastat
1 spl maisitärklist

Kaunistamiseks:
1 dl vanilliga kohupiimapastat
25 g mõru šokolaadi

Lülita ahi 150 kraadi juurde sooja.
Tordi põhja ja äärte jaoks sulata või. Sega purustatud küpsised suhkruga, lisa koor ja või ning sega ühtlaseks massiks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja ja äärtele.
Sulata šokolaad veevannil. Sega ülejäänud täidiseained omavahel ühtlaseks ja vala pool täidise kogusest vormi. Teisele poolele täidisest lisa sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. Kalla šokolaadiga täidis ettevaatlikult vormi.
Küpseta ahjus umbes 1 tund.
Jahuta.
Kaunistamiseks kata tort vanilliga kohupiimapastaga. Sulata šokolaad ja nirista see kohupiimale. Joonista kahvliga šokolaadi peal keerdeid, et saada marmorjas efekt.
PS! Soovitan kasutada kaunistamisel toasooja kohupiimapastat, sest sel juhul ei hangu niristatud šokolaad nii kiiresti ja jõuad rahulikumalt tõmmata kahvliga kauneid mustreid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar