See on üdini improvisatsioon - kaunis muskaatkõrvits tegi katsetamise äärmiselt lihtsaks! Kuna kõik sündis käigupealt, siis retsepti kirjutamine on üsna raske, aga püüan siiski.
Muskaatkõrvitsapüreesupp
- veerandikku keskmisest muskaatkõrvitsast (eemalda koor ja seemned - PS! Seemned pese, kuivata ja rösti ahjus - neid on külmal ja pimedal ajal mõnus krõbistada :))
- 1 sibulat
- 1 porgandit
- 5-6 salveilehte
- umbes 750 ml köögiviljapuljongit (aga olen kindel, et kanapuljongiga tuleb vähemasti sama maitsev)
- 1-2 spl toorjuustu
- soola/pipart
- peale piserdamiseks külmpressitud oliiv- või kõrvitsaõli, parmesani juustu ja värskeid ürte, nt tüümiani
Tükelda kõrvits kuubikuteks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Keeruta peale soola, piserda veidi oliivõliga ja rösti ahjus, kuni kõrvits on pehme.
Koori ja viiluta sibul. Koori ja tükelda porgand. Kuumuta potis veidi õli ja hauta sibulat ja porgandit koos salveilehtedega madalal kuumusel kümmekond minutit. Ära pruunista, vaid hauta - see tagab sibulate ja porgandi magusa maitse.
Lisa puljong ja kuumuta u 5 minutit. Nüüd peaks olema kõrvits pehme ja saad kõrvita lisada supile. Kuumuta suppi veel 5 minutit. Lisa toorjuust. Seejärel surista supp saumikseriga püreeks. Maitsesta.
Serveeri kausikestes kaunistatuna kõrvitsa- või oliivõli ja ürdioksakesega. Soovi korral või riivida peale ka parmesani juustulaaste.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar