Eile panin rõdule kuusevanikud ja keerutasin neile külge tulukesed. Ka armsad mägimännid kaunistasin laternatega. Lootsin, et ehk meelitan nii lume kohale. Aga õhtuks hakkas nii kõvasti sadama, et tegin endale tassi espressot ja krõbistasin enda meisterdatud sidruni-pistaatsia küpsiseid. Kass magas magusalt minu kõrval patjadel. Keerasin end diivanile mõnusalt kerra ning hakkasin arvuti hiiglaslikust fotoalbumist pilte kevadest ja suvest vaatama. Oi, kui palju mõnusaid ja sooje hetki nägin, tundsin ja matsesin sel suvel! Kohe hakkas soe ja hea! Jagan teilegi meeldivaid mälestuskilde minu suvisest 25. sünnipäevast :)
Minu 25. sünnipäeval aias õitsev iiris |
Ja et kõigil oleks hea ja tuba täituks meeldiva lõhnaga, jagan väga maitsva piruka retsepti.
Quiche suitsukana ja suvikõrvitsaga
- lehttainast (võib ka teha muretaignaga)
- 1 porru
- 1 spl võid
- väiksem suvikõrvits
- 5-6 kirsstomatit
- 150-200 g suitsukana kintsuliha
- 2 muna
- 2 dl kohvikoort (või 2 dl rõõska koort)
- soola, pipart
- tüümiani
Sulata lehttaigen. Voodera 26 cm läbimõõduga pirukavorm taignaga. Tee tainasse kahvliga augud.
Viiluta porru. Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa 1 spl võid ja hauta porrut vaiksel kuumusel 10 minutit.
Aseta porru ühtlaselt lehttainale. Lõika kanaliha väiksemateks tükkideks ja lisa porrupadjale.
Lõika kartuli- või köögiviljakoorijaga suvikõrvitsast pikuti õhukesed viilud ja aseta need kalasabamustriliselt pirukale. Klopi kausis munad lahti, lisa kohvikoor. Maitsesta muna-kooresegu soolaga ja vala ettevaatlikult pirukale. Vurista peale pipar ja tüümianilehekesed. Viiluta kirsstomatid ja aseta needki pirukale.
Küpseta 20-30 min 200kraadises ahjus.
Bon appetit!
25. sünnipäev aias - quiche suitsukana ja kõrvitsaga |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar