Pages

teisipäev, 20. detsember 2011

Sidruni-pistaatsiapärjakesed

Lumisest Austriast vihmasesse Eestisse saabudes võttis hetkeks ohkama nii niiske õhk kui pimedad tänavad. Ent Mozarti kompvekid kotis ja meeldejäävad hetked südames ei lasknud tuju rikkuda.

 Lisaks sellele tegi tuju rõõmsaks ka enne reisile minekut küpsiste saatmine küpsisevahetuse raames. Panin küpsised õrnalt karbikestes teele endal hing sees värisemas, kas küpsised jõuavad ikka tervelt kohale. Loodan, et siidipaberisse õrnalt pakitud maiused jõudsid armsate inimesteni!

Enne küpsisevahetuse raames jagatud küpsiste avalikustamist jagan aga maitsvate sidruni-pistaatsiaküpsiste retsepti.

Sidruni-pistaatsiapärjad (50 tk):

1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
240 ml jahu + jahu taigna rullimiseks
180 ml maisitärklist
120 ml pehmet võid
120 ml suhkrut
2 suurt munakollast
5 tl peenelt riivitd sidrunikoort + 2 spl sidrunimahla
1 tl vanilliekstrakti
umbes 300 ml tuhksuhkrut
pistaatsipähkleid - kooritud ja noaga tükeldatud

Sega kausis küpsetuspuber, sõelutud jahu ja maisitärklis ning soola. Teises kausi sega või ja suhkur ning vahusta massi kuni see on hele ja kohev. Pidevalt edasi vahustades lisa massile ka munakollased, sidrunikoor ja vanilliekstrakt. Lisa kuivainesegu ja sega kõik kokku taignaks. Vormi taigen käte vahel palliks, paki toidukilesse ja pane umbes tunniks külma.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Aseta taigen kergelt jahusele lauale ja rulli lahti. Lõika piparkoogivormi või pitsiga tainast ringid ning väiksema vormiga lõika neisse ringidesse väiksemad ringid. Eemalda väiksem ring nii, et tekivad pärjakesed. Aseta pärjakesed ja pisikesed küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta u 12 minutit kuni küpsised on kuldsed. Sel ajal täitub tuba mõnusa sidrunilõhnalise küpsisehõnguga.

Glasuuri valmistamiseks sega sidrunimahl ja tuhksuhkur (tuhksuhkrut lisa nii palju, et tekiks glasuurimiseks piisava tihedusega mass). Täida kilekott või spetsiaalse glasuurimiskott glasuuriga ning kaunista küpsised. Glasuurile aseta tükeldatud pistaatsiapähklid. Soovitan proovida glasuurimiseks ka valget šokolaadi.

Retsept veidi mugandatud kujul veebilehelt http://www.marthastewart.com/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar