Pages

esmaspäev, 21. mai 2012

Esimesed piibelehed ja karulaugupestost


Eile korjasin esimesed piibelehed ja nüüd nad lõhnavad mu kõrval vaasis. Piibelehed on ühed mu lemmiklilledest! Juskui helisevad õrnad kellukad, mille vahelt võib Piibelehe-neitsi end välja sirutada...ja see lõhn - see seostub ikka minu sünnipäevaga...koos suures kristallkausis Kandle kompvekkidega :)




Eile nautisime kaunist ilma ja jalutasime pikalt. Märkasime kastanipuid, mille õieküünlad olid juba veidi avatud, esimesi sireliõisi, veel avastamata kauneid vanalinna maju, turul karulauku, eestimaist rabarbit (kilohinnaga 1,50 :)) palju lille-, tomati- jm taimi. Kahjuks ka süstlaga narkomaani Viru hotelli ees...

Turult ostsin väga toredalt vanadaamilt piklikke rediseid ja teiselt tädilt karulauku (suur punt 0,50).
Täna tegingi mõnusat karulaugu-toorjuustupestot NOP-i moodi. Natuke ikka tegin omamoodi...nagu mul kombeks :)

Punt karulauku
20 g parmesani riivitult
75 g toorjuustu
1 väiksema sidruni koor riivitult
2 sl oliivõli
soola

Pese karulauk ja rebi väiksemaks. Pane kõik ained uhmrisse või minilõikurisse ja töötle ühtlaseks. Ongi valmis! Hea röstsaial, pastakastmes või näiteks kanarullis, mille valmistamisest allpool juttu.
Karulaugu-toorjuustupesto on maitsev röstsaial
Õhtusöögiks kasutasingi kohe värskelt tehtud karulaugupestot.

Kanarull karulaugupestoga (1 tk)

1 kanafilee
1 sl karulaugupestot
2 päikesekuivatud tomatit
soola ja pipart

Vasardasin taignarulliga toidukile vahel kanafilee. Asetasin selle keskele u 1 sl karulaugupestot ja 2 tükeldatud päikesekuivatatud tomatit. Rullisin kokku ja kinnitasin grilltikuga. Maitsesta soola ja pipraga. Ja siis võiks need panna grillile...mmm! Aga kuna meil kodus grilli pole, siis pruunistasin rulli igast küljest kuldseks ja seejärel küpsetasin madalamal kuumusel kaane all küpseks. Eemaldasin grilltiku ja lõikasin keskelt diagonaalselt pooleks. Serveerisin redise-kurgi-hapukooresalatiga. Maitsev ja kevadiselt kerge õhtusöök!
Kanarull karulaugupestoga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar