Pages

kolmapäev, 25. aprill 2012

Pasta toorsuitsupeekoni, tomati ja mozzarellaga

Kevadised pastad on hoopis teistsugused, kui talvised. Talvel on me valikus kooreselt rammusad või raguukastmes serveeritud tagliatelle'd või spagettid. Aga kevadisel ajal valitsevad kerged pastad maitseks oliivõli, sidrun, mozzarella, värsked tomatid ja ürdid. See on selline toit, mida hea nautida värske rieslin'gu või gewürtzraminer'iga ja pärast minna vanalinna jalutama või võimalusel kevadisi aiatöid tegema. :)



Pastaks toorsuitsupeekoni, tomati ja mozzarellaga kahele läheb vaja:

175-200 g pastat (spagette või "inglijuukseid", mida teen siis, kui valmistan pastamasinaga värsket pastat)
1-2 sl sidrunimahla
200 g toorsuitsupeekonit
1 küüslauguküüs
1 tšillikaun
10 kirsstomatit
100 g mozzarella't
oliivõli
soola
pipart
basiilikut
2 sl seedermänniseemneid

Kuumuta keskmisel kuumusel oliivõlis hakitud küüslauk ja viilutatud tšilli. Lisa poolitatud tomatid. Maitsesta soolaga.
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees ja kurna. Sega hulka küüslaugu-tšilli- ja tomatisegu ning sidrunimahl. Rebi käte vahel toorsuitsupeekon ja mozzarella ning lisa samuti pastale. Viimasena lisa seedermänniseemned ja sõrmede vahel rebitud basiilikulehed. Serveeri kohe hea oliivõliga ülevalatult koos musta pipra, seedermänniseemnete ja basiilikuga.
Head isu!

PS! Fotol olev sai on tehtud Koplimäe talu speltajahust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar