Pages

neljapäev, 26. aprill 2012

Šokolaadi-tahinikook


See retsept oli mul juba ammu retseptikausta vahel, aga siiani jõudsin palju teisi kooke ja torte meisterdada. Retsepti idee on pärit mõnusast Toskaanas elava Giulia blogist, kes nüüd on hakanud tegema ka toredaid videosid erinevate toitude valmistamisest. Mulle meeldib tema maalähedane ja hooajaline stiil.

Šokolaadi-tahinikook

250 g liivataigent (selle teen ikka klassikalise I. Savi retsepti järgi)
120 g tumedat šokolaadi
250 g piima
1 muna
2 sl suhkrut
1 sl jahu
2 sl tahinipastat (seesamipasta, mida tavaliselt kasutatakse hummuse valmistamisel)
soolahelbeid (mina kasutasin tavalis meresoola)

Eelküpseta taigent 13 minutit 200 kraadi juures.
Kuumuta piim ja seejärel sega sinna sisse tükeldatud šokolaad kuni see on sulanud.
Vahusta muna suhkruga, lisa jahu ja tahini ning sega ühtlaseks. Lisa muna-tahinisegu pidevalt segades šokolaadisegule.
Lase veidi jahtuda ning vala taignale. Jahuta, raputa üle meresoolahelvestega ning pane seejärel külmkappi. Kook on parim järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar