Pages

esmaspäev, 23. aprill 2012

Vanapoisimusi-pesto

Nõgesepesto röstitud seedermänniseemnete ja omakasvatud lehtsalatiga
Jah, täpselt nii! Kõrvenõges on rahvasuus ka tuntud kui vanapoisimusi! :) Kas teadsid seda?

Nädalavahetuse nõgesed
Kõrvenõges on kevadine rõõmuallikas! Korja ilma rahata oma aiast või siis sõbranna/naabri juurest. Neil ei ole kindlasti selle vastu midagi, et umbrohust lahti saavad.
Kõrvenõges on hea kevadine turugutaja sisaldades ohtralt valku, rauda ja kaltsiumi. On abiks nii kevadväsimuse peletamisel kui tervise turgutamisel.
Korja nõgeseid kummikinnastega, pese külma veel all puhtaks ning seejärel vala keeva veega üle. Viimane võtab neilt kõrvetava võime.
Kevadiselt rohelise nõgesepesto retsept (mugandatud P. Endeni ja K. Vileni raamatust "Metsa maitsed").
  • 2 dl kupatatud  nõgeselehti (mina valasin need lihtsalt keeva veega üle ja lasin veidi seista)
  • 1 küüslauguküüs (kui Sul on selline tugev vanaemalt saadud priske küüslauk, siis soovitan võtta pool küünt)
  • 1 dl oliivõli
  • 1/2 dl seedermäniseemneid
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl värskelt pressitud sidrunimahla
Uhmerda tükeldatud nõgeselehed koos küüslauguküünega. Lisa seedermänniseemned, sool, oliivõli ja sidrunimahl. Serveeri värskel saial, pastaga segatult ja kui juba värskeid kartuleid saab, siis nendega :) Mmm, see on mu uus lemmik klassikalise basiilikupesto kõrval!
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar